Tervetuloa MiniMoiden matkaan kohti selkeämpää ja onnellisempaa arkea ja elämää!

Seuraa somessa

nina@minimoiden.fi
050 3785386

Nina
 

Talvivaatteet varastoon

Talvivaatteet varastoon

Talvivaatteet varastoon – huolla ja säilö

Talvivaatteiden aika alkaa olla ympäri Suomea jo ohitse ja jos et ole jo säilönyt niitä odottamaan ensi talvea, on sen aika koittanut nyt.

Talvivaatteet varastoon – huolla ja säilö Hiljalleen alkaa olemaan ympäri Suomea, pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta, aika laittaa talvivaatteet varastoon, jos et ole sitä jo tehnyt. Vaatteet on hyvä käydä läpi ennen varastointia, huoltaa ja pestä ne sekä poistaa pieneksi jääneet tai korjauskelvottomat.

Suomessa meillä on usean vuodenajan vuoksi aikamoinen määrä erilaisia vaatteita. Talvisin tarvitsemme paksumpaa ja lämpimämpää vaatetta ja keväisin sekä syksyisin hieman kevyempää, muttei kuitenkaan ihan kesävaatteilla selvitä vielä silloin. Tämän vuoksi vaatteiden kierto käytössä olevilla ja varastoitavilla vaatteilla on lähestulkoon jatkuvaa.

Talvivaatteiden varastointia ennen onkin nyt hyvä hetki viimeistään käydä ne läpi. Tarkista, mitkä vaatteet ovat vielä ehjiä ja käyttökelpoisia, joko itselle varastoitavaksi tai eteenpäin laitettaviksi. Karsi tässä vaiheessa pieneksi jäävät, vaikka et niitä nyt olisikaan myymässä/antamassa pois, ja varastoi ne erilleen itselle jäävistä. Rikkonaiset ja epäkurantit kierrätä oikein lumppuihin tai palavaan jätteeseen.

Käyttökelpoiset vaatteet on hyvä pestä ensin ja antaa niiden kuivua kunnolla, ennen kuin varastoit ne. Tarvittaessa myös korjaa vaatteet ennen varastointia, sillä silloin ne ovat heti käyttöönottoon valmiita, kun niiden aika tulee taas loppuvuodesta.  Jos varastoit samaan aikaan sekä talvivaatteita että kevätvaatteita, on hyvä varastoida ne erilleen toisistaan kausien mukaan.

Tärkeää huomioida!

Kun selvität kausivaatteita, on hyvä pohtia sitä, miten ne tosiaan aiot säilöä. Ensimmäinen nyrkkisääntö on, että säilytät ja varastoit ne muualle kuin siihen tilaan/kaappiin, jossa on sen hetken käytössä olevat vaatteet. Selkeästi talvi- ja kesävaatteet ovat helpoimmat erotella toisaalle säilöön, mutta syys- ja kevätvaatteet ovatkin sitten ehkä haasteellisemmat. Suomen kesän aikana tunnetusti voi kaivata myös vähän paksumpaa vaatetusta.

Toisena on hyvä huomioida varastointitilan sijainti ja ”kunto”. Suosi vaatteiden säilytykseen vakuumipusseja, jolloin vaatteet säilyvät kuivina ja hajuttomina eikä mahdolliset tuhohyönteiset pääse vaatteisiin käsiksi. Sen lisäksi vakuumipusseihin säilötyt talvivaatteet vievät todella paljon vähemmän tilaa. Silloin säilytys esimerkiksi vaatekaapin ylähyllylläkin onnistuu hyvin, jos varsinaista varastotilaa ei ole. Pusseja on saatavilla paljon eri kokoisia ja niitä löytyy ihan lähimarketeistakin.

Myös talvikengille kannattaa tehdä samat toimenpiteet kuin vaatteillekin. Puhdista ja huolla ne ennen säilöön laittamista. Silloin niidenkin käyttöönotto taas loppuvuodesta on mieluisampaa, kun ne ovat heti jalkaan laitettavissa. Etenkin nahkaisille kengille on hyvä tehdä säännöllinen huolto, siten nahka pysyy hyvänä eikä lähde halkeilemaan.

Joko olet saanut talvivaatteet varastoon?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.